Det kan være en god ide at lave dine egne snacks, da du så er mere sikker på kvaliteten af ingredienserne. Her har jeg lavet mine egne salte mandler i ovnen, da dette også sikrer at mandlerne ikke får for meget varme og fedtstoffer forbliver sunde. Velbekomme!
Hjemmelavede salte mandler i ovnen
Ristede mandler med himalayasalt - hjemmelavede i ovnen ... |
Ingredienser
200 g økologiske mandler
½ spsk økologisk olie
1 tsk himalayasalt
Opskrift
1) Opvarm ovnen til max 150 grader
2) Fordel mandlerne på en bageplade – jævnt og kun et lag
3) Sæt i ovnen i 10-15 minutter til mandlerne er gyldne eller brune indeni
4) Lad mandlerne køle af og hæld dem i en skål
5) Dryp olien over og vend til mandlerne er dækket
6) Tilsæt salt og velbekomme …
Fedtstofferne i mandlerne, og andre nødder for den sags skyld, bibeholdes i sin sunde form, hvis de ikke varmes til mere end 160 grader. Derfor sætter jeg altid min ovn på 150 grader, når jeg rister mandler, kerner eller nødder. Og husk at fordel mandlerne jævnt på en stor plade og kun i et enkelt lag, da de ellers skal have længere tid og nemt bliver ristede i forskellige grader.
Jeg bruger gerne økologisk hørfrøolie til disse salte mandler. Du skal dog sørge for at mandlerne først er helt afkølet, da hørfrøolien ikke bør opvarmes. Og jeg anvender kun en meget lille mængde olie for at få saltet til at hænge fast på de ristede mandler. Olien har intet andet formål - men derfor må det godt være en god økologisk olie J
Salt på en af de bedre måder !
Nip nippedinip,
LevSundtNU
Nam nam. Jeg elsker også ristede mandler og laver dem gerne med alle mulige krydderier. Den største udfordring er at stoppe med at spise igen, ikke? Har du et triks? Tak for info vedr temperatur. Jeg var usikker på, hvor meget de kunne tåle og spekulere stadig på, om det bliver for meget, når man laver dem på en pande?
SvarSletKære Malene,
SletJeg laver dem også med forskellige krydderier, og synes også de er ret godt med Lene Hanssons kryddersalt, hvis man er til det :)
Jeg har også selv alt for svært ved at nøjes med et par stykker - der hvor det lykkes for mig, er når jeg portionsanretter, men der skal lidt ekstra til så som et æble i både og et par figner. Men det er lidt svært ikke at smutte ud i bøtten igen ...
Og jeg laver dem altid i ovnen, så jeg kan holde varmen under 160 grader. Ville måske være lidt lettere på panden engang imellem, men der er jeg ikke sikker på jeg kan styre varmen.
KH Ditte
Hej Ditte.
SvarSletHar du en mail man kan kontakte dig på?
Kh. Nadia
Kære Nadia,
SletDu kan kontakte mig på:
levsundtnu@hotmail.com
KH Ditte
Altså nu må jeg spørger. Hvad er Hemalayasaft? Det står som ingredienser i mange af dine opskrifter :-)
SvarSletTak for en lækker inspirerende blog :-)
vh Helle
Kære Helle,
SletTusind tak for du spørger - kan jo være andre tænker det samme ;)
Himalayasalt er jo i princippet bare salt, men det har en koral- og rødlig farve. Derudover er himalayasaltet udvundet fra miner, hvor saltet har ligget i omtrent 250 millioner år, og derfor er det fri for vores menneskelige forurening. Da det oftest heller ikke er industrielt raffineret (deraf farven), så er der også bibeholdt mineraler og sporstoffer i produktet. Dette gør, at kroppen har en smule lettere ved at fordøje og omsætte saltet uden at tære alt for meget på kroppens mineraler og ressourcer.
Salt skal vi jo i princippet kun have meget lidt af, så når det skal være, kan det være en god ting at bruge Himalayasalt i stedet for raffineret og forarbejdet salt, der er vasket hvidt med, ja, gud ved hvad ...
Håber det var svar, ellers skriver du endelig bare igen :)
KH Ditte