Kalvestrimler med grønt i sherrysovs
Kalvestrimler med grønne bønner og ærter - et nemt & hurtigt frokostmåltid |
Ingredienser
350 g kalvestrimler
2 rødløg
Frosne ærter og bønner
1-2 dl soyamælk eller mandelmælk
½ dl sherryeddike eller anden eddike med god smag
½ dl glutenfri tamari
2 tsk rosmarin
1 tsk timian
Peber
(min. 2 personer)
Opskrift
1) Svits kalvestrimlerne hurtigt på hver side ved høj varme i en smule olie
2) Hæld eddiken ud over og svits hurtigt af
3) Tilsæt den glutenfri tamari og skru ned for varmen
4) Vend løgene sammen med kødet
5) Tilsæt mælken, krydderierne og rør godt rundt
6) Tilsæt bønnerne og ærterne, vend rundt og lad simre i kun ganske få minutter
Lad endelig ikke retten tilberede i for lang tid, da kødet dermed bliver for gennemstegt. Så forbered dig ved skære løget i strimler eller tern i forvejen og sæt alle ingredienserne frem, så du hurtigt kan mikse sammen dem på panden. Retten er dermed også klar på få minutter.
Jeg anvendte to kalvesteaks, jeg havde tilovers fra en større pakke aftenen før og jeg skar disse i forholdsvist tykke strimler. Det fungerede rigtig godt og gjorde, at jeg kunne holde dem en lille smule lyserøde indeni og dermed stadig dejligt møre. Lige efter min egen smag.
Da eddiken og tamarien koger en smule ind ved den høje varme, bliver sovsen god og ikke alt for tynd, selvom du bruger en mælk og en ikke fløde. Du skal bare ikke tilsætte for meget mælk...
Hurtig og nem frokost med god smag J
Nam nam namelinam,
LevSundtNU
Ingen kommentarer:
Send en kommentar