30 september 2012

Curry Cashews – en hot favoritsnack

Mums, jeg er vild med disse Curry Cashews. Fik ideen fra nogle jeg købte hos rawandmore.dk engang for ret langt tilbage. Men da de ikke har dem længere, i hvert fald ikke lige i øjeblikket, måtte jeg forsøge at eksperimentere lidt og se om ikke jeg kunne komme op med en variant, der levede op til den spicy, salty, hot & sweet smag, som jeg mindes. Det lykkedes!!!! Så her får du opskriften på min hotteste favoritsnack for tiden. Velbekomme!

 
My Hot Curry Cashews
- med chiliflager
 
Ingredienser
200 g neutrale cashewnødder
2 spsk palmesukker
½-1 tsk kokosolie
4-5 tsk karry
2 tsk kokosmel
Himalaysalt
Tørrede chiliflager
(uden kerner)
Kogende vand
 
Opskrift
1) Tænd din ovn på 150-160 grader
2) Smid palmesukker i bunden af en skål og opløs med 2 spsk kogende vand
3) Tilsæt kokosolien og lad den opløse en smule i blandingen
4) Tilsæt karry, chiliflager, kokosmel og salt, og rør godt rundt
5) Vend cashewnødderne i blandingen til de har suget godt til sig og alle er dækket
6) Sæt i ovnen i 10-15 minutter, og vupti du har en hot, spicy, salty & sweet snack

Hvis du overhovedet når så langt og du ikke selv forinden har nået at spise dem alle sammen, eller dem omkring dig ikke har, så lad dem køle af og hæld dem derefter i en lufttæt beholder. Jeg brugte selv et gammelt syltetøjsglas, som fungerede fint. For står de for meget ude, så trækker de fugt til sig igen og kan godt blive lidt våde og snaskede i det.  

Disse Curry Cashews smager lidt mere krydret og stærkere end dem fra rawandmore.dk, altså bare hvis du ved hvilke jeg mener, og også selv har smagt dem… Deres var en del sødere, men jeg undgår helst alt for meget sukker, selvom det er det skønne palmesukker med lavt glukæmisk indeks, jeg har anvendt. Palmesukker er i en meget mere naturlig form end hvidt sukker, og indeholder derfor stadig en del næringsstoffer, sporstoffer, mineraller og vitaminer.

Men hvis jeg husker korrekt, så var dem fra rawandmore.dk lavet med agavesirup, så det kan du eksperimentere med, hvis du foretrækker dette. Jeg er dog blevet helt vild med disse Curry Cashews. Og så er de SÅ nemme at lave og man kan samtidig sørge for at nødderne ikke får mere end 160 grader, hvilket forandrer fedtstofferne for meget. Altid bedst selv at lave ens snacks, hvis man har tid. Købe-peanuts, for eksempel, bliver ofte ristet ved alt for høje temperaturer, og hvis du lige mindes et øjeblik, så kan du sikkert godt komme i tanke om den lidt bitre smag, de kan have. Dette er simpelthen fordi de har fået for megen varme …  

Herudover, så husk at tjekke din karry. Det er frygteligt, at man skal gå så meget i detaljer med hver eneste madvare, man køber med hjem. Men bare så du ved det, så er der krydderier og specielt karry, hvor der tilsættes hvedemel. De er ofte de lysere, mildere varianter. Så hvis du som mig er glutenallergiker, så tjek lige ingredienslisten på din karry og hold dig væk fra varianterne med mærkeligt tilsatte ting og sager som hvedemel. Helt ærligt, der må kunne findes på et bedre alternativ, kære krydderi-producenter…?! For vi kan jo godt lide et mildere karrykrydderi, men ikke så meget hvedemel, anti-klumpningsmidler eller smagsforstærkere ...

Hvis du har brug for yderligere inspiration til hjemmelavede snacks, der er lavet i ovnen, så er der et par mere til dig her. Klik her for indlægget Ristede mandler med Himalayasalt og klik her for et ældre indlæg med Lækre ristede frø og kerner med salt. Det sidste indlæg er lavet ved at riste på panden, men jeg vil nu langt hellere anbefale de laves i ovnen. Giv eventuelt græskarkerner og solsikkekerner et par minutter inden sesamfrø og hørfrø tilsættes, da de ikke nødvendigvis behøver lige så lang tid. I ovnen sikrer du temperaturen ikke bliver for høj, og bare sørg for at du ikke lægger et for tykt lag, men spreder godt ud over hele pladen i et ret tyndt lag. Så skal de nok blive rigtig gode. God fornøjelse.

Men altså, de her Curry Cashews slår altså ovenstående to alternativer, må jeg indrømme. Altså smagsmæssigt. Som du måske kan ane på billedet, så prøvede jeg også at lave dem med mandler, men det er altså bare ikke helt det samme. Så jeg holder mig til cashewnødderne, og prøver ikke at spise alt for mange på én gang. Selvom det kan være lidt svært. Så sørg måske for at have nogen at dele med eller lav dem til du alligevel har inviteret på gæster, hvis du ligesom mig har en pænt spinkel og vattet selvjustits. Fnis!

Hot, spicy, salty & sweet J

Crunchy crunch crunch,
LevSundtNU

24 september 2012

Min cremede chokolademousse på silketofu - The Caribbean Edition

Som jeg havde forudset, har jeg eksperimenteret videre med silketofu til desserter og heriblandt min chokolademousse. Så hvis du elsker smagen af chokolade med banan og kokos, og som mig ikke helt er klar til at give slip på sommerstemningen endnu, kan du lave denne The Caribbean Edition chokolademousse og måske drømme dig væk til lidt varmere himmelstrøg J Velbekomme!

Cremet chokolademousse
- The Caribbean Edition 
Cremet chokolademousse
- The Caribbean Edition

Ingredienser
300 g silketofu
200 g udstenede dadler
Saften fra 1 appelsin
4-6 spsk raw kakao
En sjat sojamælk
½ tsk vaniljekorn
2-3 tsk kokosmel
1 moden banan 

Forslag til topping
Skiver af banan
Kokosmel
Kokosflager
Revet citronskal
Rosiner udblødt i rom
Ananas i små tern
Frysetørret ananas

(4-6 portioner) 

Opskrift
1) Smid silketofu, kakao, banan og vaniljekorn i din blender
2) Udsten dadlerne og tilsæt
3) Pres saften fra appelsinen, tilsæt og blend til en jævn chokolademousse
4) Tilsæt eventuelt en sjat soyamælk, hvis du ønsker konsistensen blødere
5) Tilsæt kokosmel og vend rundt i chokolademoussen
6) Anret i portionsglas og server med de lækreste toppings
7) Nyd i fulde drag J

Jeg har tidligere skrevet et indlæg med denne opskrift i en mere neutral version. Det er allerede en af mine favoritter, og derfor har jeg også eksperimenteret med opskriften og fundet denne The Caribbean Edition. Den er en smule mildere i chokoladesmagen (ved de 4 spsk) og dermed også lidt sødere, men hvis du ikke synes om banan, så brug måske den originale version. Denne kan du se her. Du kan også forsøge at tilsætte den større mængde kakao (de 6 spsk), og så tror jeg den bliver lidt mere kakao-bitter i smagen.

Hvis du serverer denne mousse for dine gæster, så kan du servere en masse forskellig topping i små skåle og lade dine gæster selv drysse det på, de har lyst til. Du kan også lave et stort fad med meget små portioner og give dem en masse forskellig topping – det ser super godt, ud når det serveres. Jeg har gjort dette før med en anden opskrift på chokolademousse, som du kan se billede af her.

Som sagt er jeg vild med denne chokolademousse, da den har et lavere kalorieindhold end en fuldfed version på fløde (mælkeprodukt), men stadig smager ret så fantastisk. Herudover indeholder versionen mere protein fra tofuen og intet hvidt sukker, kun naturlige ingredienser, og dette tror jeg virkelig hjælper på min krops fordøjelse af denne dessert. Jeg bliver i hvert fald ikke oppustet af den eller får ondt i maven. Så håber det også virker for dig. Jeg kan godt selv finde på at lave en lidt stor portion af denne, og så tage lidt som aften-hygge-dessert i mindre mængder. Den kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet, formentlig uden problemer en lille uge vil jeg tro, og smagen bliver ikke ringere af at stå en dags tid eller to, tværtimod…

Smagen af chokolade og eksotiske himmelstrøg J

Chillin’ it caribbean style,
LevSundtNU

18 september 2012

Shirataki nudler i thai curry med masser af frisk peberfrugt på toppen

Da rawandmore.dk for et stykke tid siden ikke havde flere kelpnudler, købte jeg nogle shirataki nudler hos rawfoodshop.se. Jeg købte nogle forskellige slags, og nu har jeg endelig fået eksperimenteret med de brede af dem. Så her kommer en lille nem ret af shirataki nudler i thai curry med masser af frisk peberfrugt i tern på toppen. Et velsmagende og fyldigt måltid, uden kød. Velbekomme!

Shirataki nudler i thai curry
- med frisk peberfrugt i tern

Shirataki nudler i panang curry
- med masser af frisk peberfrugt i tern
Ingredienser
1-2 rødløg
1 dåse kokosmælk
1 lille glas rød curry eller panang curry paste
(ca. 100-120 g)
1 pose shirataki nudler eller kelpnudler
En smule kokosolie
2-3 peberfrugter
Evt. lidt saltede peanuts 

Opskrift
1) Snit rødløg i meget små tern og svits i lidt kokosolie i en gryde
2) Tilsæt et glas curry paste, rør godt rundt og svits af
3) Tilsæt en dåse kokosmælk og lad småsimre i nogle minutter
4) Sæt vand over i elkedlen, hæld over nudlerne og lad trække i 2-3 minutter
5) Dræn nudlerne og skyl eventuelt med lidt koldt vand
6) Skær peberfrugter i tern, anret og server det hele med det samme - mamselimams

De brede shirataki nudler har jeg som sagt købt hos rawfoodshop.se, og det er disse. De har også nogle tyndere og derudover har de også haft nogle i små stykker, der skulle minde om ris. De sidstnævnte må være udsolgt lige nu, da jeg ikke kan se dem på sitet. Jeg vil nok selv foretrække de tynde nudler, da jeg synes deres gummi-agtige konsistens træder lidt for meget frem, når de er så brede. Men jeg har ikke prøvet de tynde shirataki nudler fra rawfoodshop.se, kun kelpnudlerne fra rawandmore, og de er ikke udsolgt længere, så dem kan du finde lige her.

Begge disse typer nudler har et meget lavt indhold af kulhydrat, forsvindende lavt, stort set intet fedt, og dermed næsten heller ingen kalorier. De indeholder alligevel en del næringsstoffer og tillige fibre, så de skulle være meget sunde for vores kære kroppe. Forskellen mellem de to er, at shirataki er lavet på konjak roden og kelp er lavet fra tangplanten kelp. Nu har jeg kun lavet denne ene ret på shirataki, men jeg tror faktisk min mave bedst kan lide kelpnudlerne. Altså måske er de lettere for min krop at fordøje. En god ting ved shirataki er imidlertid, at de mætter helt vildt meget - nok også derfor man har lavet slankepiller af den rod …

Hvis du ønsker kun at bruge det tykke i kokosmælken til din curry, så tilsæt kun omkring 80 gram af curry pasten og gem resten. Ellers bliver det måske lidt for stærkt, når nu du smider vandet fra. Du kan eventuelt bruge det overskydende paste til at lave disse kyllingedeller. De smager mums.

Ellers er der ikke meget andet at sige end, at hvis du ligesom mig elsker en god thai curry, så er denne ret ganske fantastisk, da den er stort set rent grøntsager og naturprodukter, og så et måltid uden kød, som vist kun sjældent ses her på bloggen ... Måske min første vegetarret - det har jeg egentlig ikke helt styr på, men velbekomme!

En smagfuld mundfuld J

Mams mams mamselimams,
LevSundtNU

05 september 2012

En enkelt sød kanelbolle med rosiner - bagt på kun 70 sekunder

WOW – denne opskrift er bare for sej !!!

Godt nok en opskrift, der står lidt ud i mængden fra resten af dem, du finder her på bloggen, da den indeholder smør og laves i din mikroovn. Jeg synes bare, at denne opskrift er genial for en singlepige som mig, der bare engang imellem godt kunne bruge en enkelt sundere bolle uden mel og andet møg, og uden at skulle slave alt længe i køkkenet for det. Opskriften indeholder som sagt smør og jeg har også tilsat palmesukker, der jo øger kalorierne en smule, men udover dette, så er den altså virkelig en genial lille juvel.

Den originale opskrift er en mere neutral madbolle lavet med hørfrø, og jeg fik inspirationen fra frk. sveske, der har bloggen ’lidt om alt - og meget om mad’. Opskriften hos frk. sveske var med bagepulver, og jeg mente umiddelbart at det måtte kunne gøres uden og så med lidt færre frø. Så jeg har eksperimenteret med en del forskellige sammensætninger, og kom op med denne version med ekstra protein, kanel og rosiner, der dufter helt fantastisk og smager åhh så skønt. Velbekomme!

Sød kanelbolle med rosiner
- på kun 70 sekunder

En enkelt sød kanelbolle med rosiner
- bagt på 70 sekunder samt fuld af protein og mæthed
Ingredienser
1 spsk smør
1 æg
1 spsk sojamælk
eller mandelmælk
(kan udelades)
1 spsk palmesukker
En smule Himalayasalt
(at foretrække, men kan udelades)
1 spsk mandelmel med top
1 spsk valleproteinpulver med top
1 tsk kokosfibre *
1 tsk kanel med top
½ tsk kardemomme
Et drys vaniljepulver
(kan udelades)
En lille håndfuld rosiner

Opskrift
1) Smelt smørret i en lille skål og tilsæt palmesukker samt salt
2) Pisk ægget ud i det smeltede smør med palmesukker og salt
3) Pisk sojamælken i blandingen
4) Tilsæt alle de tørre ingredienser, pisk godt rundt og vend rosinerne i massen
5) Sæt i mikroovnen i 70 sekunder på fuld styrke

Vupti - du har nu en færdigbagt sød og lun kanelbolle med rosiner klar til at blive spist med stort velbehag (specielt da man ikke har spist en lun bolle i MEGET lang tid). Lad den eventuelt køle lidt af, inden du sætter tænderne i den.

Forslag til tilbehør: nøddesmør, syltetøj uden sukker og uden sødemidler - fx Fiordifrutta (min yndling), St. Dalfour eller Clearspring, et æble i både eller anden frisk frugt

Jeg spiste selv denne bolle med en nektarin skåret i både, samt en lille smule ekstra smør og jordbærsyltetøj. Guf guf guf, blev næsten en lille dessertanretning, som du kan se på billedet.

Den er en lille bitte smule bastant, eller også er det måske bare mig, der jo slet ikke er vant til brød eller andet bagværk af den slags. Derfor hjalp det så også at tilsætte en spiseske sojamælk i mit andet forsøg med denne variant, men slet ikke sikkert du behøver dette. Det kunne sagtens undværes, jeg følte bare konsistensen blev lidt mere klæg, hvilket jeg satte pris på. Derudover gør det virkelig godt med lidt frugt on-the-side og så er rosinerne også en skøn tilføjelse. Den så forresten således ud, da den kom ud af ovnen og havde afkølet lidt...




* Jeg har selv brugt denne kokosmel (findes i både 500 g og 1 kg) eller kokosfibre, som jeg kalder det herover, bare så det ikke forveksles med almindeligt kokosmel. Og jeg har købt den online hos RawFoodShop.se. Det er også her jeg har købt denne fantastiske mandelmel  brugt i opskriften (findes i både 500 g og 1 kg), og jeg har ikke lige fundet det billigere andre steder. Man kan lige samle lidt sammen, da de tager 100 SEK i forsendelse uanset mængde til Danmark. Jeg har desuden købt shirataki nudler her og en masse tørret frugt og bær. Alle disse ingredienser bruger jeg i en masse andre ting, og gør det lidt nemmere med disse meltyper i forhold til den oprindelige version, hvor du skulle kværne hørfrø til mel først - her er det bare at dosere og tilsætte J

Jeg overvejer lige nu, som jeg sidder her og skriver dette indlæg, om jeg også skal lave en portion nutella. Tænker det virkelig ville være et treat til denne søde bolle, eller måske en ny version uden kanel... Hmmm, ved dog ikke lige, om jeg skal i gang med at eksperimentere med en ny version nutella, eller jeg bare laver en af disse to, som jeg har bragt tidligere, en meget nem version og så en lidt mere kalorievenlig version, hvor jeg har forsøgt at få kalorierne en smule ned med sojamælk og få proteinmængden op med æggeblommer...

Samme forsøgte jeg med denne søde kanelbolle. At øge mængden af protein og samtidig skære lidt ned på mængden af nødder/frø. Jeg forsøgte derfor at tilsætte valleproteinpulver (jeg anvendte det fra Natur Drogeriet, som kan fås i de fleste helsekostforretninger), og det fungerede overraskende helt perfekt…

En vidunderlig skøn lille sød weekendhygge morgenmad fyldt med protein J

Guf guf guffeliguf,
LevSundtNU