Cremet
chokolademousse
- The Caribbean
Edition
Cremet chokolademousse - The Caribbean Edition |
Ingredienser
200 g udstenede dadler
Saften fra 1 appelsin
4-6 spsk raw kakao
En sjat sojamælk
½ tsk vaniljekorn
2-3 tsk kokosmel
1 moden banan
Forslag til topping
Skiver af
bananKokosmel
Kokosflager
Revet citronskal
Rosiner udblødt i rom
Ananas i små tern
Frysetørret ananas
(4-6
portioner)
Opskrift
1) Smid
silketofu, kakao, banan og vaniljekorn i din blender2) Udsten dadlerne og tilsæt
3) Pres saften fra appelsinen, tilsæt og blend til en jævn chokolademousse
4) Tilsæt eventuelt en sjat soyamælk, hvis du ønsker konsistensen blødere
5) Tilsæt kokosmel og vend rundt i chokolademoussen
6) Anret i portionsglas og server med de lækreste toppings
7) Nyd i fulde drag J
Jeg har
tidligere skrevet et indlæg med denne opskrift i en mere neutral version. Det er allerede en af
mine favoritter, og derfor har jeg også eksperimenteret med opskriften og
fundet denne The Caribbean Edition. Den
er en smule mildere i chokoladesmagen (ved de 4 spsk) og dermed også lidt sødere,
men hvis du ikke synes om banan, så brug måske den originale version. Denne
kan du se her.
Du kan også forsøge at tilsætte den større mængde kakao (de 6 spsk), og så tror
jeg den bliver lidt mere kakao-bitter i smagen.
Hvis du
serverer denne mousse for dine gæster, så kan du servere en masse forskellig
topping i små skåle og lade dine gæster selv drysse det på, de har lyst til. Du
kan også lave et stort fad med meget små portioner og give dem en masse
forskellig topping – det ser super godt, ud når det serveres. Jeg har gjort
dette før med en anden opskrift på chokolademousse, som du kan se billede af her.
Som sagt er
jeg vild med denne chokolademousse, da den har et lavere kalorieindhold end en
fuldfed version på fløde (mælkeprodukt), men stadig smager ret så fantastisk. Herudover indeholder versionen mere protein fra tofuen og intet hvidt sukker, kun naturlige ingredienser, og dette tror jeg virkelig hjælper på min krops fordøjelse af denne dessert. Jeg bliver i hvert fald ikke oppustet af den eller får ondt i maven. Så håber det også virker for dig. Jeg kan godt selv finde
på at lave en lidt stor portion af denne, og så tage lidt som aften-hygge-dessert
i mindre mængder. Den kan sagtens holde sig nogle dage i
køleskabet, formentlig uden problemer en lille uge vil jeg tro, og smagen bliver ikke ringere af at stå en dags tid eller to, tværtimod…
Smagen af chokolade og eksotiske himmelstrøg J
Chillin’ it caribbean style,
LevSundtNU
Ingen kommentarer:
Send en kommentar