20 december 2012

Brændte mandler i flere smagsvarianter


Så gik jeg lige amok i køkkenet i går. Eksperimenterede med en hel del forskellige versioner af brændte mandler. Alle varianterne smagte faktisk vildt godt, men min favorit var helt klart pebernøddeversionen, hvorefter lakridsversionen og choko-kanelversionen kom på anden- og tredjepladsen.
 
Vi er lidt tæt på jul nu, men de smagte bare så godt, at jeg tænkte jeg hellere måtte smide opskrifterne ud til jer. Håber I kan nå at gøre brug af inspirationen. Det er jo noget skønt juleguf, og så en del smule sundere end købevarianterne, selvom de nok indeholder tæt på det samme antal kalorier. Velbekomme!
 
Brændte mandler
- i fem varianter
 
Ingredienser
Per 100 g mandler
 
Jeg synes altså, at mandlerne smager allerbedst, når de har fået en tur i ovnen først. Så jeg spreder lige et lag af mandler ud på en bradepande med bagepapir og smider dem i ovnen i 10-15 minutter ved 150 grader. Så behøver de heller ikke så lang tid på panden...
 
Den almindelige
15 g palmesukker
1-2 tsk kanel
 
Lakridsen
20 g palmesukker
½-1 tsk lakridspulver
Evt. en knivspids stevia
 
Pebernødden
15 g palmesukker
1 tsk kanel
¼ tsk kardemomme
¼ tsk stødt allehånde
¼ tsk stødt nellike
 
Choko-kanel
15 g palmesukker
1 tsk kanel
1 tsk raw kakao
 
Sød med kokos
15 g palmesukker
1 tsk kokosmel
 
Opskrift
1) Rør palmesukker samt de andre tørre ingredienser sammen med en eller to spiseske vand, eventuelt kogende vand
2) Hæld ud på panden og varm blandingen rigtig godt op, så vandet fordamper
3) Skru lidt ned for varmen, smid mandlerne på og rør dem godt rundt i den varme sukkerblanding
4) Fordel ud på bagepapir til afkøling
 
Mandlerne tørrer ikke rigtig, hvis man kommer for meget vand på, men de smager lige så godt af den grund, bare lidt fedtede …. De tager en del tid at tørre, så lad dem stå ude et par timer og pak dem så i nogle lufttætte beholdere eller glas.

Og så lovede jeg sådan set en føljeton på indlægget om juicefaste - lover det kommer!
 
Sundere juleguf i forskellige smagsvarianter J
 
Guffeliguf guf guf,
LevSundtNU

4 kommentarer:

  1. Uhm! Ditte.
    Sikke nogle lækre smagsvarianter, du har afprøvet. Kan ikke udelukke, at jeg lurer forbi, hvis glasene med julegodter må fyldes op igen ;-)
    Rigtig Glædelig JUL.
    KH
    - frk. sveske

    SvarSlet
  2. Kære frk. sveske,

    Du skal være så hjertelig velkommen ;)
    Jeg var også selv overrasket over at de var så gode - pebernødden var lidt vild - kan virkelig varmt anbefales. Og så tager det jo ikke så lang tid at lave, så helt sikkert indsatsen værd :)

    Glædelig jul,
    KH Ditte

    SvarSlet
  3. Det lyder til at være nogle lækre smagsvarianter - jeg glæder mig til at prøve dem:) Glædelig jul!

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Trine,
      Tusind tak - jeg håber du får lavet nogle skønne eksemplarer :)
      Glædelig jul til dig også,
      KH Ditte

      Slet