27 december 2013

Mad i billeder fra MALAGA - samt tusind tak for i år & et ønske om et MAGISK NYTÅR til jer alle !


naturbarnet ønsker jer alle et rigtig dejligt, glædeligt, fantastisk, vidunderligt, smukt, meningsfyldt, magisk, eventyrligt og lykkebringende NYTÅR !
 
Jeg var en lille smuttur i Malaga her i december måned. Kom hjem den 23. december med en lille smule ekstra farve i kinderne og lidt ekstra energi i kroppen. Skønt !
 
Det var virkelig en fantastisk tur med en del dejlige solskinstimer og temperaturer på ca. 18 grader. Det kan varmt anbefales… Stranden var skøn og selve den centrale bydel var vidunderlig smuk. Små bitte snørklede gader med gamle bygninger, kirker, små hyggelige butikker og flere idylliske pladser med springvand, afslappet atmosfære og lækker mad. Herunder får I lige nogle billeder fra mit bedste måltid, der bestod af en vifte af seriøst lækre og mere modernede anrettede tapas. Velbekomme!
 
TAPAS
- La Plaza, Malaga
 
Da jeg jo ikke rigtig spiser stivelse af nogen slags, så undgik jeg det brød og anden stivelse på disse retter og spiste grøn salat til i stedet .... Jeg måtte dog lige smage en lille bitte gaffel-fuld af den marokkanske couscous, som var helt fantastisk aromatisk og meget smagfuld !


 

 
 


Jeg elsker virkelig mad med gode, naturlige råvarer tilsat god smag og krydderi. Det bragte Malaga virkelig på. Læg pænt mærke til den gule dressing på de grillede chorizo pølser, ÅH det var mums, og de lavede alle deres dressinger og sovse selv - imponerende. Og så samtidig serveret i solen på en hyggelig lille plads i centrum, varm oplevelse på alle måder - kunne ikke blive meget bedre !

Jeg vil lige samtidig TAKKE for alle jer, der læser med, kommenterer, kommer med ønsker og for den utrolige modtagelse min nye facebook side allerede har fået på så kort tid. Jeg fik desuden i dag en rigtig skøn besked for en ven, jeg ikke har set i en del år. Han takkede for al min inspiration til en sund og ’kemi-fri’ hverdag her på bloggen og håbede på mere næste år. Det varmede utrolig meget, og en ekstra tak til ham <3
 
Jeg håber at naturbarnet fortsat vil bringe flere og flere mennesker inspiration til en mere naturlig kost, der også er let at lave og som smager godt. Jeg er meget taknemmelig for alle jer, der hjælper mig med at sprede denne inspiration. Og jeg håber det nye år vil bringe på en masse nye eventyr, hvor jeg udover facebook siden også vil sætte et par andre nye projekter i søen. Ser frem til at dele det alt sammen med jer i 2014.
 
Et fantastisk nytår fra mig til jer
- håber det nye år bringer jer masser af magi & eventyr J
 
Nammenam,
naturbarnet

17 december 2013

KANELBRØD - en hurtig og sund løsning på kun få minutter !!


Har du set min nye facebook side - go like, go like J
 
Og hvis du trænger til en sundere smag af jul, er dette kanelbrød en virkelig nem og god løsning. Det smager skønt både helt bart og lunt fra panden, med lidt økologisk smør på toppen, men også med gojibær eller rosiner ….
 
Brødet er både glutenfrit, mælkefrit og sukkerfrit. Herudover er det et virkelig fiberrigt mellemmåltid eller aftendessert, der mætter en hel del og ikke giver dig udsving i dit blodsukker, da det er sødet med yaconsirup. Velbekomme J
 
Sødligt KANELBRØD
- serveret med gojibær
 
Ingredienser
2 bg past. æggehvider
½-1 spsk yaconsirup *
1 spsk mandelmel **
1 spsk fiber HUSK
2 spsk kokosfibre ***
1 spsk kanel
½ tsk kardemomme
Himalayasalt
 
1 tsk kokosolie, eller
anden olie til stegning
 
EKSTRA
Tilsæt evt. en lille spsk små mørke rosiner eller gojibær i selve dejen og steg med – tilsæt til de tørre ingredienser, så får du dem lettere ind i dejen …
 
Opskrift
1) Bland de tørre ingredienser sammen, så der ikke er nogen klumper
2) Tilsæt æggehvider og yaconsirup, og pisk godt rundt til dejen samler sig
3) Lad dejen hvile i et par minutter og pres det så ud mellem lidt bagepapir
4) Smelt kokosolien på panden og steg på begge sider til gyldent
5) Server med det samme, varmt fra panden - guf guf
 
* Du kan bruge den form for sødning, du foretrækker. Palmesukker er et forholdsvist billigt alternativ til yaconsirup - jeg brugte yaconsirup, da det har et helt ufatteligt lavt glukæmisk index tæt på nul og derfor ikke giver udsving i mit blodsukker og en efterfølgende trang til bare at skulle have endnu mere sukker. Yaconsirup kan købes hos blandt andet viivaa.dk i Danmark, og rawfoodshop.se eller vitame.co.uk, hvor jeg selv har købt det grundet den lavere pris.

** Mandelmelet er helt almindelig mandelmel fra blendede, blancherede mandler - altså ikke det fiberrige af slagsen. Jeg har selv brugt dette fra Reco Organic Market i Sverige (rawfoodshop.se). Du kan også bare anvende mandler, som du selv blender til en fin mel.
 
*** Kokosfibrene minder meget om en almindelig mel. Jeg har selv købt mine kokosfibre samme sted som mandelmelet, og disse kan du finde både i Sverige og flere steder i Danmark som fra viivaa.dk, rawandmore.dk og i helsekostbutikker. Der findes mange varianter og forskellen fra almindelig kokosmel, som revet kokos jo kaldes i Danmark, kan du se på finheden af melet samt indholdet af fibre er langt højere og indholdet af fedt lavere
 
Min favorit version af dette kanelbrød er helt klart med små mørke rosiner serveret med lidt smeltende økologisk smør på toppen. GUF, siger jeg bare …
 
Duften af nybagt brød med kanel J
 
Guffeliguf,
naturbarnet




Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

09 december 2013

NEM NEM NEM indisk gryderet med STOR smag !


Jeg ELSKER retter der både er:
lette og hurtige at lave,
sunde og lavet med rene, naturlige ingredienser,
og som samtidig har masser af fyldig, god smag.
 
Alt dette lever denne ret til fulde op til !
 
Jeg har selv lavet retten en hel del - også sammen med nogle skønne veninder, der nu også selv er begyndt at lave retten pænt ofte. Så her er min lille perle af en opskrift med et lille fif til smagfuld indisk, og i denne udgave som et nemt og smagfuldt alternativ til den sædvanlige kødsovs... Velbekomme!
 
nem INDISK gryderet
- fuld af kraft og smag
 
Ingredienser
1 pk økologisk hk oksekød,
eller okse/kalv/lam i tern
1 ds økologiske hk tomater
ca. 1/3 glas indisk curry paste*
Frisk hvidløg efter smag
½ pose frosne ærter
2 store rødløg
 
Evt. den tykke øverste del fra en dåse kokosmælk
 
Opskrift
1) Skær alle grøntsager i tern
2) Svits kødet i bunden af en stor gryde ved høj varme
3) Tilsæt hvidløg og svits med
4) Tilsæt en tredjedel af glasset med indisk curry paste
5) Bland godt rundt, tilsæt løgene samt lidt efter de hakkede tomater
6) Lad retten småsimre lidt og tilsæt ærterne til sidst lige inden servering
 
* Mit hemmelige fif til nem og smagfuld indisk mad er helt klart denne curry paste. Jeg har købt den hos en etnisk grønthandler, og de har rigtig mange forskellige af denne slags og jeg har set dem flere steder. Jeg har fundet et par, som jeg synes er vildt gode, og den du ser på billedet er efter min smag klart en af de bedste.
 
Du skal dog være meget vågen og læse grundigt på ingredienslisten, når du shopper disse curry pastes, da en del af dem kan indeholde både mel, fortykningsmidler, farvestoffer, aromastoffer, sukker og anden kemi og forarbejdet tilsætning. Denne blanding består alene af krydderier, chili, ingefær og olie (og salt), og er lækker krydret og kraftfuld i smagen uden at blive hylende stærk. Og det er altså virkelig en nem måde at opnå STOR smag i en ret, og som her i denne ret et godt alternativ til den sædvanlige kødsovs med tomat og oregano.
 
Jeg spiste denne gang retten med frisk spinat, og spiser stort set altid friske grøntsager som tilbehør til mine varme retter. Aldrig stivelse, hvis du ikke allerede havde bemærket det. Men udover frisk spinat er retten også god med spiraliserede squash, revede gulerødder, strimlet kål, peberfrugt i tern eller andre friske, sprøde grøntsager. Du kan eventuelt tilsætte den fede del af en dåse kokosmælk, da dette gør retten en smule mildere og mere cremet. Selvom der står mild på etiketten af glasset af curry paste, så tror jeg at de fleste vil finde denne ret godt krydret og en smule stærk. Jeg kan sagtens selv bruge et halvt glas curry paste i retten, men så bliver den altså også rimelig stærk for de fleste. Du kan også altid tilsætte en ekstra dåse hakkede tomater, hvis retten bliver lidt for stærk til dig - smag dig frem ...
 
Pift din kødsovs op ”på indisk” J
 
KAPOOOW,
naturbarnet





Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

06 december 2013

navneskifte til naturbarnet - og et hint om FRI FILM til den 10. december, skynd dig lidt …


 
JUHU, stor dag for mig !
 
Bloggen har nu skiftet navn til naturbarnet og er derfor rykket til sit helt eget domæne naturbarnet.dk uden alt det med blogspot i navnet. Det har godt nok taget mig en del tid at finde mit nye navn og få kærlig support til alt det tekniske, som jeg bare har været gået helt død i. Altså, som i HELT DØD... Jeg er meget lettet, glad og taknemmelig - så lige en helt særlig tak til alle jer, der har været involveret. U know who u are <3
 
Dette betyder, at du fremover kan finde mine opskrifter på naturbarnet.dk - dejligt let og kort navn - og at du nu også kan gå ind og like min side på facebook, som også lige er røget op her til aften ! Her vil du finde nogle af favoritterne samlet og smidt ind som en lille klassiker-kavalkade. God fornøjelse !
 
naturbarnet.dk vil også få et nyt design om forhåbentlig ikke så længe, så det skal du ikke blive overrasket over når det sker - du er stadig det rette sted :)
 
Og så smider jeg også lige et link til FRI FILM for de af jer der ikke har opdaget det - og jeg kan kun varmt anbefale at man kaster sig over denne velproducerede dokumentar om mad på 1 time og godt 17. Den hedder FOOD MATTERS og handler om sund og naturlig mad - og om hvordan vi altså bare ikke kommer udenom at den mad vi propper i os, påvirker os både i krop og sind. En ren krop giver et gladere menneske. Det er min overbevisning. Enjoy the movie !
 
Eeeeeelsker mit nye navn
& at ha' et kort domæne !
 
Kærligst,
naturbarnet

30 november 2013

sprøde BØNNEFRITTER - et syndigt sundt tilbehør - u GOTTA try it !


Endelig når vi til bønnefritterne…. Jeg har længe tænkt de skulle deles med jer her på bloggen, da det nok er så tæt på sunde pomme frites, vi nogensinde kommer. Smagen er vildt overraskende! Og det er bare ganske enkelt en pose frosne bønner, lidt god olie og salt, og vupti en halv time senere er der sprøde, lækre bønnefritter, der passer som tilbehør til stort set alle retter !

Jeg kan simpelthen ikke huske, hvor jeg så dem første gang, men mener både frk. sveske og madbanditten har bragt en version af opskriften på deres blogge, og sidstnævnte har dem i hvert fald med i hendes første bog, LCHF - spis dig mæt og glad. God læsning, siger jeg bare… Men her kan både børn og gamle være med på en sundhedstripper, og samtidig er det super nemt og hurtigt at lave for den der står i køkkenet. TOTALLY win win. Velbekomme!

sunde + sprøde BØNNEFRITTER
- smag af pomme frites

Ingredienser
En pose frosne bønner
2-4 spiseskefulde olie *
Himalayasalt

Opskrift
1) Tænd ovnen på 200 grader varmeluft
2) Vend de frosne bønner i olien, læg på bagepapir og drys med salt
3) Bag i ovnen ved de 200 grader i omkring 30 minutter
4) Hold godt øje de sidste 10 minutter og vend eventuelt en omgang

* Jeg brugte olivenolie, men du kan også bruge smeltet smør eller ghee. Jeg har endnu ikke forsøgt mig med kokosolie, så jeg ved ikke om kokossmagen smager for meget igennem, men det skal helt sikkert prøves på et tidspunkt…

Jeg kan godt mærke på min krop, at når disse bønner er nået denne form for sprødhed ikke har sådan forfærdelig mange nærringsstoffer tilbage. Men det er altså bare total lækkert at spise noget, som virker så syndigt når man ikke spiser kartofler eller pomme frites til dagligt. Det sker i hvert fald yderst sjældent, sådan måske 1-2 gange om året, og ofte efter indtaget alkohol, som jeg hver gang fortryder bagefter når min krop begynder at svare tilbage på mine udskejelser. Jeg vil dog lige anbefale en råkost eller grøn salat eller lignende til din ret, så der er to slags tilbehør. Så får du både tilfredsstillet din krop med nærring, vitaminer og mineraler samt lysten til lidt lækkert salt og sprødt. Rigtig god fornøjelse !

SPRØDHED når det er bedst J

Knas knas knas,
LevSundtNU






Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

27 november 2013

BRUNKAGE cashews - så kan det også blive jul hjemme hos sundhedsnørden …


 
Jeg har eksperimenteret en del med sunde udgaver af pebernødder og brunkager, men aldrig rigtig fået sammensat en opskrift, jeg er helt tilfreds med. Nu fik jeg så bare lige den ide, at det måske ikke behøvede at være så kompliceret. Og vupti, så blev denne utroligt lette løsning født … BRUNKAGE cashews med meget få ingredienser, ingen egentlig tilberedning - bare lidt ”vende-vende” i en skål og så færdig … Fantastisk nem og hurtig måde at skabe lidt sund julestemning på. Velbekomme!
 
BRUNKAGE cashews
- smag af jul …
 
Ingredienser
50 g neutrale cashewnødder
½-1 tsk olie eller andet fedtstof *
1 flad tsk brunkage krydderi
2 tsk kanel
2 tsk sukrin **
 
Opskrift
1) Bland de tørre ingredienser i en lille skål
2) I en anden skål vendes cashewnødderne i olien
3) Nødderne lægges over i skålen med tørre ingredienser
4) De vendes godt til de er dækkede med blandingen og vupti, velbekomme !!
 
* Første gang brugte jeg kokosolie, som I kan se på billedet. Men anden gang brugte jeg macadamia nøddeolie, da den har en rimelig neutral smag og jeg så blev fri for at smelte kokosolien først. Egentlig tror jeg også krydderierne smagte bedre igennem med macadamia nøddeolien, men prøv selv ad …. Man kan også vælge at smelte lidt smør eller ghee, og bruge dette i stedet, eller en anden olie med neutral smag. Tror jeg skal prøve det med smør en dag, bare for at se om brunkage oplevelsen så bliver endnu bedre.
 
** Jeg er lidt forsigtig i brugen af sukrin, da jeg ikke er sikker på min krop er helt vild med det. Næste gang vil jeg prøve at bruge palmesukker selvom det øger kalorieniveauet, men så må jeg til gengæld bare nyde dem lidt ekstra og så spise lidt færre ad gangen …
 
Og så lige en kommentar om julekrydderier, et par alvorlige ord her fra ingrediensdetektiven :P Jeg ledte faktisk længe efter Urtekrams krydderiblandinger og jeg var nok i 4 butikker før jeg gav op. ØV BØV - og jeg vil meget gerne bede om de økologiske julekrydderier og blandinger i supermarkederne, tak J Det ser ud til Dr. Oetker har været gode til at skaffe sig hyldepladserne helt alene… Jeg er også ret vild med deres brunkagekrydderi, da den kun indeholder 3 naturlige ingredienser og er meget stærk i smagen, så man kan nøjes med at bruge små mængder og opnå god smag. Men vær lige super opmærksom når du køber disse krydderiblandinger, for jeg læste både hvidt sukker og hvedemel som ingredienser i nogle af dem, og så kan man altså lige så godt selv blande lidt kanel, nellike, allehånde osv. hvis det er på den bekostning. Fuldkommen TÅBELIGT at de skal blande andet end krydderier i disse blandinger, det er overflødige fyldemidler og gør at vi der ønsker at leve noget sundere får sværere ved at vælge egentligt SUNDT !! Så hav lige øjnene med dig og læs ingredienslisten på dine julekrydderiblandinger - og så bed lige dit lokale supermarked om alternativer, gerne økologiske, til dine julebagerier ….

Og så tilbage til køkkenet for mit vedkommende og endnu flere juleeksperimenter - håber der kommer lidt flere sundere juleopskrifter ud af det til jer <3
 
Duft og smag af jul …
 
& glædelig jul til alle jer
der læser med her på bloggen J
 
Ho ho hoooooo,
LevSundtNU





Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

21 november 2013

BARCELONA - dejlig stemning, gode madoplevelser og en åbenbaring om kød ….

 
Jeg var et smut i Barcelona i efterårsferien fra onsdag til søndag, og det er virkelig en by jeg godt kunne vende tilbage til. Det var et godt tidspunkt, vejret var skønt og byen rummer en fantastisk afslappet stemning - og så er der altså bare noget helt særligt ved spanske toner fra en akustisk guitar, hvis du spørger mig ….
 
Jeg må sige, at det faktisk var lidt nemmere for mig at spise ude i Barcelona end jeg havde forventet. På intet tidspunkt gik jeg på kompromis med gluten eller mel i det hele taget, og jeg levede alle 4-5 dage uden. Altså helt som jeg plejer jo - men fedt at det kan lykkes, når man skal købe al mad ude.
 
Her får du lige lidt af menuen, kommenteret, samt en åbenbaring jeg virkelig fik at mærke på egen krop … Velbekomme!
 
Barcelona
- og mad i billeder
 
Lidt af menuen
Smoothies og frisk skåret frugt
Jeg var meget overrasket over at der på næsten hvert gadehjørne - overdrivelse fremmer forståelsen - var frisk frugt skåret i mundrette stykker og frisklavede smoothies til meget overkommelige priser. Der var virkelig al slags frugt, selv friske kokosstykker fra friske kokosnødder. Det var virkelig slaraffenland for mig ! 
 
Wok box uden nudler
Vi fandt også dette sted, wok to walk, ved det store food market på Ramblaen. Det helt særlige her i forhold til Danmark, er det fokus på kundebehov, som vi nogle gange mangler lidt herhjemme. I stedet for kun at have valget mellem forskellige former for nudler og ris, så kunne man også vælge grøntsager. Dermed kunne jeg få en wok med grøntsager, æg, oksekød og stærk chili. Det var godt nok ikke så spansk, men super lækker frokost lige ud af wokken…
 
 
Kage uden mel
Shit, jeg spiste hvidt sukker på turen. MEN ALTSÅ - den kage var totally to die for. En kage med bunde uden mel som en fast del af menukortet. Jamen det skulle da prøves - jeg var jo også på ferie … Og selvom jeg altså ikke har det skide godt i kroppen med det hvide sukker, så vil jeg mene at denne ene gang er en gang jeg ikke fortryder. Den kage smagte vidunderligt i en fantastisk frisk kombination med hindbær, cremet vanilje, crunchy hasselnød og sprød mørk chokolade. Mums siger jeg bare. Gracias queridos españoles !
 
 
Vildtsvine kasserolle
Jeg var til gengæld lettere skuffet over selve centrum af Barcelona i forhold til spise vaskeægte, traditionel tapas. Det var vist blevet alt for kommercielt og man skal nok kende stederne eller begive sig et godt stykke ud af centrum for at finde rigtig autentisk tapas. Det bedste og mest rustikke måltid vi fik, var i bjergene en time udenfor Barcelona - seriøst den bedste mad på hele turen. Kasserolle med vildtsvin. Man kunne nærmest fornemme stedets mama, som havde stået og kræset omkring denne ret i mange mange timer. Lækker fyldig smag med rødvin, løg og gulerødder. Billedet ”does not do it justice” !
 
  
Vi var ude i bjergene for at opleve en tur i luftballon. Jeg har aldrig prøvet det før, og det kan altså virkelig godt anbefales. Det var en helt fantastisk dag - både med turen op i luften i over 1200 meters højde over skyerne, hvor solen skinnede så skønt, og så bagefter med en tur ud til den hyggelige kro med disse smagfulde, meget traditionelle, spanske retter .... 

Og det var faktisk her jeg fik min lille åbenbaring at føle på egen krop. Jeg er nemlig særdeles vant til at spise kød, og faktisk også i ret store mængder ind imellem. Og lige præcis denne dag havde vi kun fået frugt til morgenmad og dette var en ret sen frokost, så jeg var mildest talt skrupsulten. Jeg kunne imidlertid ikke spise hele retten selv. Det ligner mig overhovedet ikke. Jeg kunne virkelig mærke, at jeg blev meget hurtigere mæt end normalt og det var lidt en sjov oplevelse.
 
Umiddelbart er min fornemmelse at det var kødet, der havde en helt anden struktur end jeg er vant til. Kødet var særdeles mørkt, og jeg tænker at den næring der er i et vildtsvin fra de spanske skove er langt højere end næringsværdien i kød herhjemme. Det blev virkelig lige sat fuldkommen på spidsen for mig i forhold til hvordan jeg nogle gange føler jeg kan spise kæmpemæssige mængder kød herhjemme i lille DK, men her kunne jeg ikke engang spise 2/3 dele af den mængde I ser på billedet. Det fortalte i hvert fald mig, at min fornemmelse omkring vores behandling af dyr og det vi fodrer dem med, er gået hen og blevet alt alt for langt fra naturen og dermed tæt på næringsløst. Udover at kød herhjemme pumpes med en masse vand og salt. Klamt. Der var virkelig en markant forskel at mærke for mig. Det var ikke bare lidt hurtigere mæt, eller jeg var nok ikke så sulten alligevel. Det føltes markant og som om min krop fik næring fra hver eneste bid, og jeg følte mig seriøst mættet og ikke bare ’fyldt op’. Denne forskel blev særdeles markant for mig gennem denne oplevelse, som jeg også kan få det af LCHF mad med højt fedtindhold, men her meget udpræget med kød. Måske jeg skal spise noget mere vildtkød, og hermed menes altså ikke majsfodrede ænder ….
 
To try listen: prøv at finde en lokal bondemand med fritgående økologiske kvæg ! Det kunne måske betale sig i forhold til den mindre mængde kød, man ville ende med at spise ….
 
At rejse er virkelig at leve
- eventyret gør mig nemlig fuldt til stede J
 
Gracias Barcelona,
LevSundtNU

10 november 2013

My red devil SMOOTHIE - gigantisk c-vitamin boost - styrke, energi og udrensning til vintersæsonen


Rødbede, ad siger jeg bare. Føj altså. Jeg har virkelig altid synes de smagte af jord, og har aldrig rigtig sat pris på dem, eller kunnet forstå andre har kunnet bruge dem rå i juice og smoothies i større mængder…
 
Nu har jeg i mellemtiden endelig fået eksperimenteret mig frem til en smoothie, hvor jeg vil vove at påstå at det er de færreste, der tydeligt kan smage at der faktisk er en del frisk rødbede i. Jeg synes faktisk selv, at smagen er gået hen og blevet ret godt - wauw, who knew … !!
 
Smagen afbalanceres med en masse syrlige bær og frugter, og disse er også med til at give smoothien enorm styrke og man kan virkelig mærke man får energi af den. Eller det kan jeg i hvert fald. Jeg tilsætter også grøn te pulver, som jeg stort set altid gør i mine smoothies.
 
Og så tager jeg lige den nemme løsning med spinaten og anvender frossen. Min krop elsker min grønne smoothies, og denne røde djævel er ret hurtigt røget ind på en fin førsteplads for tiden. Et must try her i vintersæsonen. Velbekomme!
 
My red devil SMOOTHIE
- med rødbede og solbær
 
Ingredienser
My red devil smoothie
1 stor rødbede
200 g frossen spinat
5-6 svesker
1 bid ingefær
2 lime uden skræl
1 appelsin uden skræl
1 tyk skive citron med skal
1 portion gul smoothie blanding **
100 g solbær
50-100 g hindbær
50 g bærblanding
1 pære
1 kiwi
 
* så mange økologiske ingredienser som muligt, især citrusfrugterne …
 
Eventuelle "EXTRAs"
Grøn te pulver, hvedegræspulver eller byggræspulver, maca pulver, bipollen, spirulina pulver, hybenpulver eller -skaller, rosenrod pulver, vaniljepulver, tangmel og en god olie som hørfrøolie, kæmpenatlysolie eller hampefrøolie
 
Opskrift
OBS: hvis ikke du har en virkelig god blender, kan du fx aftenen forinden tage den frosne spinat ud af fryseren og lade det tø fremme eller i køleskabet - det gør smoothien meget lettere at blende …
 
1) Skyl, skræl og skær alle friske ingredienser i passende stykker
2) Smid alle ingredienser i blenderen og tilsæt vand, så det kommer halvvejs op
3) Blend til smoothien er djævelsk rød og smoothe - tilsæt mere vand om nødvendigt
4) Tilsæt evt. et par spiseskefulde olie og blend meget kort
5) Velbekomme - red devil smoothie klar til servering !
 
** Jeg har brugt en af de små portionsposer på omkring 150 g med mango, ananas og papaya, som jeg har købt i fakta. Og jeg fandt for resten økologiske frosne solbær i Irma… Her købte jeg også hindbær og bærblandingen, men man kan sikkert sagtens nøjes med solbær, eller en type bær, hvis man ikke lige har andet. Jeg har desuden også lavet denne smoothie med en frisk mango i stedet for den gule smoothieblanding. Det fungerede også helt fint, og jeg er sikker på frisk ananas også ville være en super løsning…  
 
Dette er så en virkelig stor portion smoothie, da jeg anvender en del syrlighed og sødme fra frugt og bær til at maskere rødbedesmagen. Så i denne portion har jeg til et måltid i sig selv samt et mellemmåltid. Eller måske tre mellemmåltider, så jeg har til to dage… Jeg forsøger desuden at bruge allerflest bær og citrusfrugter, så det glukæmiske indeks holdes forholdsvist lavt, selvom denne smoothie indeholder en del frugt.
 
Du skal lige være forberedt på, at denne smoothie også er ret udrensende - så hvis ikke du er vant til nogle af mine grønne smoothies med spinat eller måske lever en smule mindre sundt, så skal du ikke blive alt for forskrækket, hvis du går hen og får lidt hovedpine eller lignende. Det er gode signaler og bare jubel fra din krop, der siger tak. Tak for du giver den noget, der kan være med til at transportere alt det, der ikke hører hjemme i din krop, med ud og væk !
 
Djævelsk god smoothie J
 
POW WOW,
LevSundtNU





Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com