JUHU, jeg har fundet et sundt tilbehør, som jeg ikke skal lave selv. Ajvar helt uden hvidt sukker, fortykningsmidler eller anden kunstig tilsætning, og tilmed i to forskellige smagsvarianter. Mild og stærk.
Den bedste Ajvar er lavet af grillede røde peberfrugter (ikke syltede), og det er begge disse - jum jum. Og en lille wiki-søgning fortæller, at ajvar stammer fra Makedonien og er en relish, et krydret tilbehør, som længe blev kaldt Serbisk grøntsagskaviar. Ikke dårligt, ikke dårligt… Velbekomme!

- af grillede peberfrugter
Ingredienser
Den milde ajvar:
Grillet peberfrugt, solsikkeolie, salt
Den stærke ajvar:
Grillet peberfrugt, grillet aubergine, solsikkeolie, salt
- og INTET andet !!!
”Opskrift”
Shop hos en gadegrønthandler og vupti, lækkert grillet tilbehør til din grillaften …
Jeg har længe ledt efter ajvar, der ikke var tilsat sukker eller andet kunstigt pjat. Det er lidt omstændigt selv at grille peberfrugter og tage skallen af, selvom jeg godt kender til tricket med at lægge dem varme i en frostpose, og jeg kan grille dem over mit gasblus, men alligevel ... hold nu op, jeg elsker færdigkøbte sunde og naturlige produkter !
Jeg fandt begge disse hos en grønthandler på Amagerbrogade. Hvis man kommer inde fra byen, så den på venstre side lidt efter krydset ved Tingvej.
Jeg vil glæde mig til en rigtig dejlig grillaften, og den kommende grillsæson som må være lige på trapperne, be’be’ og please - hvor den stærke variant af ajvar helt sikkert vil få plads som et af mine favorittilbehør til min grillede hakkebøf eller steak. Tja, og hvorfor ikke til alt det andet også …
Sundt og farverigt tilbehør
- mæthed & et skønt syn for dine øjne J
Jum jum jum,
LevSundtNU
Alle de smukke billeder i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com