Jeg ELSKER pandekager,
hvis du ikke skulle have opdaget det J
Især disse to varianter, der begge er glutenfri, mælkefri og sukkerfri: mine skønne små pandekager og mine mættende pandekager med ekstra protein og fibre.
Me like !
Spiser dem ofte
til morgenmad
sammen med en grøn smoothie, som mellemmåltid og som nem hygge-dessert.
Både med frisk frugt i skiver, med syltetøj uden sukker, med nøddesmør og med
diverse sundere alternativer til sødning i stedet for hvidt sukker. Og så smager
de nu godt med lidt lækker sirup på toppen - bare engang imellem … Jeg købte
derfor et par Sweet Freedom for at teste dem af. Et noget mere naturligt
alternativ til hvidt sukker og så med lavere GI end både honning, sukker og
ahornsirup. Læs mere herunder…
Sweet Freedom
Sweet Freedom i to varianter
Light og
Dark
Lavet alene
på:
Æbler,
vindruer og carob
Jeg bruger
meget min krop som barometer til at mærke om produkter er naturlige (nok), i
hvilken grad de påvirker mit blodsukker og om jeg føler jeg tager på i vægt af
at spise dem - enten omsat til fedt eller i form af væske, da en unaturlig
komposition ofte stresser kroppen og fører til overvægt. Uanset hvad, er disse
signaler vigtige at lytte til. Naturlige produkter er vejen til større sundhed og
velvære i kroppen, hvis du spørger mig.
Umiddelbart
virker Sweet Freedom på mig som et meget bedre alternativ til sødning end hvidt
sukker. Det påvirker slet ikke mit blodsukker i samme grad. Det gør dog i nogen
grad - er jo stadig en form for sukkerstof - men i små mængder går det helt
okay. Herudover søder Sweet Freedom 25% mere end sukker, og du skal derfor
bruge mindre, eller sagt på en anden måde, har det 25% færre kalorier end sukker.
Det gør jo ikke så meget … Så indtil videre siger min krop okay, efter omkring
en måneds anvendelse, og virker på mig bedre end sukrin, som min krop altså
ikke er helt tilfreds med. Jeg tror i længden, at det er for bearbejdet, da jeg
begynder at mærke lidt kløe, når jeg anvender det, øv….
Sweet
Freedom har et ret lavt glukæmisk indeks på 35. Dette sidestiller det
med palmesukker eller kokossukker, to betegnelser for det samme produkt. Og
dermed en halvering af blodsukker-påvirkningen i forhold til hvidt
sukker, som skulle ligge et sted mellem 65-70. Jeg synes faktisk bedre
om den mere karamelagtige smag af palmesukker, da Sweet Freedom er lidt kølig i
smagen som agavesirup, men rart med denne flydende sirup lige til pandekagerne.
Jeg har købt
min Sweet Freedom på healthysupplies.co.uk., hvis du handler i udlandet. Men
kan også købes via det danske site lowcarbstore.dk.
Hvis jeg
frit skulle vælge, så foretrækker jeg dog stadig yaconsirup, som så vidt
jeg kan læse mig frem til, har et glukæmisk indeks på så lidt som 1.
Derudover indeholder det en relativ stor mængde FOS, og har dermed et lavere
optag af sukkerstofferne i kroppen, altså endnu færre kalorier. Dette mærker
jeg også tydeligt på min krop, der slet ikke får samme blodsukkerpåvirkning når
jeg bruger yaconsirup. Det er til gengæld noget dyrere, så man må jo mixe det
lidt op...
Yaconsirup køber jeg enten hos vitame.co.uk eller hos rawfoodshop.se.
De har begge en del gode produkter, jeg bruger en del af, så en god ide at
samle lidt sammen og så er portoen nemt tjent ind…
Jeg er altid
på jagt efter mere naturlige og sundere alternativer til hvidt sukker, og jeg
tester alt jeg kan komme i nærheden af. De kemikalier, der anvendes til at
frembringe hvidt sukker er bare overhovedet ikke gode for vores kroppe. I hvert
fald ikke min!! Så hvis du spørger mig, er dette et af de små skridt vi kan tage
mod en sundere krop i bedre balance - når nu vi engang imellem ønsker det
søde sat på bordet …
En BØN: Kære
supermarkedskæder - jeg kunne godt tænke mig palmesukker på hylderne,
yaconsirup og måske også sweet freedom. Især yaconsirup. Venligst gør alt I kan for
at skaffe disse produkter til langt lavere priser, og få dem ud til folket, så
det kan blive billigere og nemmere at leve sundere med mere naturlige produkter
J
... og stop nu med det hvide sukker - vi ved alle det er noget hø .... ;)
Sundere og mere
naturligt
sødt, når nu det skal være …
Mumselimums,
LevSundtNU
Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com
Hej, Jeg har det heller ikke godt med Sukrin. Det klør helt vildt inde i munden. Så tak for de gode tips. Jeg har også netop set kokossukker i flydende form hos Sund Fornuft på østerbro. Men 90 kr. for en lille dunk.. av det er dyrt at være sund :-). Tak for en super blog. Hilsen Tine
SvarSletKære Tine,
SletTUSIND tak for din kommentar, og for at du deler dine symptomer ved Sukrin. Det er virkelig interessant at høre for mig, når andre også reagerer på produkter - så kan det være der er noget om det og jeg bliver bekræftet i min fornemmelse af, at Sukrin bare ikke helt er så naturligt og man derfor nok bør begrænse indtaget ... Fedt med flydende kokossukker, men ja, 90 kr. lyder godt i overkanten - glæder mig til at se produkterne nå til supermarkedshylderne en dag, så koster de forhåbentlig også mindre ;)
Og velbekomme - jeg er glad for du synes om min blog :)
Rigtig god dag,
KH Ditte