10 oktober 2013

Det sundeste PANDEBRØD på kun 2 minutter - med masser af protein og fibre


Jeg er blevet helt vild med dette pandebrød. Og jeg mener virkelig CRAZYYYYY glad !!!
 
Det har den mest fantastiske konsistens som et fladt indisk pandebrød, og smagen er også helt fantastisk, især taget i betragtning af det er både glutenfrit, mælkefrit og sukkerfrit. Og faktisk også helt fri for almindelig mel og stivelse.
 
Den første variant elsker jeg nybagt og varmt lige fra panden bare med en smule smør på toppen - mega mums. Og det andet bruger jeg som madbrød og som tilbehør til varme retter. Og så er de virkelig super nemme at lave, bare miks ingredienserne, vend på panden og VUPTI - du har nybagt, varmt, gyldent, sundt og lækkert pandebrød! Velbekomme J

Pandebrød på kun 2 minutter
- i 2 sunde varianter
 
Ingredienser
Variant med ekstra fibre
2 bg æggehvide eller ca. 100 g
2 spsk alm. mandelmel *
1 spsk kokosfibre **
1 spsk fiber HUSK
½-1 tsk kardemomme
Himalayasalt
 
Variant med ekstra protein
2 bg æggehvide eller ca. 100 g
2 spsk neutral proteinpulver ***
2 spsk alm. mandelmel *
½ spsk fiber HUSK
½-1 tsk kardemomme
Himalayasalt
 
& 1 tsk kokosolie til stegning
 
Opskrift
1) Bland de tørre ingredienser sammen, så der ikke er nogen klumper
2) Tilsæt æggehviderne og pisk godt rundt til dejen samler sig
3) Smelt kokosolien på panden og fordel dejen ud på panden
4) Steg på begge sider til pandebrødet er dejligt gyldent og sprødt
5) Server med det samme, varmt fra panden - mega mums
 
* Mandelmelet er helt almindelig mandelmel fra blendede, blancherede mandler - altså ikke det fiberrige af slagsen. Jeg har selv brugt dette fra Reco Organic Market i Sverige (rawfoodshop.se). Du kan helt sikkert også anvende mandler, som du selv blender til en fin mel.
 
** Kokosfibrene minder meget om en almindelig mel. Jeg har selv købt mine kokosfibre samme sted som mandelmelet, og disse kan du finde både i Sverige og flere steder i Danmark som fra viivaa.dk, rawandmore.dk og i helsekostbutikker. Der findes mange varianter og forskellen fra almindelig kokosmel, som revet kokos jo kaldes i Danmark, kan du se på finheden af melet samt indholdet af fibre er langt højere og indholdet af fedt lavere
 
*** Jeg har brugt både sojaprotein, sun warrior samt økologisk valleprotein. Soja og sun warrior giver en mere fast dej, hvor valleproteinen giver en mere sej dej og kan være lidt mere vanskelig at få ud på panden. Det giver dog egentlig ingen forskel på det færdige brød, kun en smule variation i smagen …
 
Jeg synes smagen i det første brød med kokosfibre er allerbedst, men mætheden og konsistensen er bedst i den anden variation med proteinpulver. Smagen her er lidt mere neutral og brødet mere bastant, så derfor bedst som madbrød med fyld på toppen eller som tilbehør.
 
Duften af nybagt brød, uhh J
 
MEGA MUMS,
LevSundtNU




 
Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

6 kommentarer:

  1. Nej, hvor lækkert! Jeg elsker (elskede?) det klassiske pandebrød, som jeg dog ikke har fået i flere år snart, så din opskrift skal klart prøves, næste gang jeg laver noget, hvortil pandebrød vil være ideelt tilbehør! Måske man skulle putte noget indisk på menuen inden for det næste stykke tid så? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Xenia,
      Ja, jeg er også blevet helt vild med det - virkelig rart med et hurtigt brødalternativ, når jeg kun kan spise det brød jeg selv laver :D
      Og yes, smager faktisk super godt til krydret mad - så jeg ville da helt klart sætte indisk på menuen ;)
      Rigtig god dag,
      KH Ditte

      Slet
  2. Er det vigtigt kun at bruge hvider? Det virker jo mere enkelt at bruge hele æg... : )

    SvarSlet
  3. Kære snullemor,
    Jeg har også eksperimenteret med hele æg, og man kan godt bruge 2 æg i stedet for - men det smager bare ret meget igennem af æg, og derfor valgte jeg at dele opskrifterne med jer kun med æggehvider. Det er efter min mening sådan de bliver bedst - men kan sagtens gå an ;)
    Rigtig god fornøjelse,
    KH Ditte

    SvarSlet
  4. Den gav mig tynd mave. Man smager himmelsk med pålægschokolade!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hæhæ John,
      Det kan godt ske at maven reguleres og udrenser med alle de fibre der er i - ikke sikkert det sker anden gang ...
      KH Ditte

      Slet